Автор: Ямуна деви
Палітурка: твердый
Сторінк: 188
Рік видання: 2015
ISBN: 978-5-9907147-9-3
Тут представлені різноманітні рецепти індійської вегетаріанської кухні, які автор зібрала у своїх численних подорожах по Індії. Книга багаторазово публікувалася багатьма мовами світу, і справжнє видання вперше виходить російською мовою, знайомивши читача з привабливою різноманітністю вегетаріанського харчування. Для широкого кола читачів.
Вміст
Рецепти страв із рису
Пилаф із квітною капустою (гобхи пилау)
Рис із баклажаном, приправлений карі (байгану пулау)
Рис з фаршированими баклажанами (гхочи вайгана пулау)
Рис з овочевим асорті, приправлений травами (сабджі кі чавал)
Рис з мигдалем і овочевим асорті (бадаам сабджі-кі чавал)
Пікантний шафрановий рис (кесар куліу)
Солодкий шафрановий рис зі смородиною і фісташками (мітха керарі бхат)
Королівський рис (пушпанна)
Рецепти страв із дала
Машина з кубиками ніжного смаженого баклажана (байган мунг дав)
Чана дав із кубиками гарбуза (луки чана дал)
Дав із гарбуза та гороху (тувар кадду дав)
Ситний дав «П'ять бобів» (панч дав чорбаа)
Кисло-солодкий дав з овочами (самбар)
Машин із паніром (панир сабат мунг)
Пророщений маш, обсмажений із шинкованим коренем імбиру (сабат мунг усал)
Суцільний батіг з карі (чол)
Нут і картопляні кубики в кокосовому соусі (нариял кальки чана усал)
Червона квасоля і панір із карі (раджма)
Дав кікарі з рису та колотого гороху з смаженим кеш'ю (кхара матар дав кікарі)
Дав кікарі з рису та маша з кольоровою капустою і горошком (гобхи мунг дав кікарі)
Дав кікарі з рису з кропом і помідорами (гілі чана дав кікарі)
Ситний дав кікарі з рису та маша (бунчі мунг дав кікарі)
Дав кікарі з рису та обсмаженого гороху з овочами (тувар дав сабджі кікарі)
Рецепти індійського хліба
Випечений на сковороді хліб із цілозернового пшеничного борошна (чапаті)
Виготовлений на сковороді хліб із цільнозернового пшеничного борошна з йогуртом (дахи чапати)
Виготовлений на сковороді хліб із цілозернового пшеничного борошна (пухулка)
Випечений на сковороді хліб із нуту та цілозернового пшеничного борошна (безсан тхепла)
Хліб виспечений на сковороді з тіста на заквасці (моті роти)
Хліб із нуту з кокосовою стружкою, приготований на парі (докла)
Смажений на сковороді хліб із цільнозернового пшеничного борошна (паратха)
Смажений у фритюрі хліб із цільнозернового пшеничного борошна на пащі (дахи пури)
Смажений у фритюрі хліб із цільнозернового пшеничного борошна з бананом (кеба пури)
Смажений у фритюрі хліб із цільнозернового пшеничного борошна з картоплею (алу пури)
Рецепти овочевих страв
Шинкована редиска з картоплею (мулі алу сабджі)
Білий редис із золотистим гарбузом (мили кадду фугатх)
Баклажанні олади (кхаса байтан бхаджі)
Кисло-солодкі шматочки баклажана (кхатте байган бхаджі)
Ніжні баклажанні часточки (бхона байтан бхаджі)
Баклажан, обсмажений із паприкою (байган із сімома мирч таркарі)
Імбирний нут із баклажаном, шпинатом і помідорами (каблі чана байган таркарі)
Стручкова квасоля в соусі з йогурту та маку (барбаті тарі сабджі)
Сюрприз із кольорової капусти та картоплі (гобхи алу бхаджі)
Хрумка картопля з маком (масала алу)
Бульйон із коренів та овочів
Коричневий овочевий бульйон
Зелений овочевий бульйон
Прозорий суп зі шпинатом і рисом (палак чавал шорба)
Кубики цукіні в легкому томатному бульйоні (лоуки шорба)
Смажений панір у томатній підливі з приправами (панир махарані)
Смажені у фритюрі кольорова капуста з картоплею, политі томатним соусом зі спеціями (гобхи алу дум)
Корисний суп із цільного зерна й овочів (сабджі шорба)
Суп із суміші овочів, приправлений гіркицею (лафра в'янена)
Кабачок із зеленим горошком у томатному соусі (лоуки харі матар шорба)
Пюре з броколі та шпинату (нариял шак)
Баклажан, фарширований паніром і нутом (панир бхара байган)
Човники з цукіні з начинкою з пряного гречаного плову (коту браха лоуки)
Листя капусти, фаршироване червоною паприкою (уппма бхара бандгобхи)
Копчений баклажан із зеленим горошком (байтан харі матар чарчарі)
Салат із мунг-далу, кокоса та огірка (мунг наріяв кокамбер)
Огірковий салат із полуницею, приправлене листям м'яти (кхіна качамбер)
Кольорова капуста, прикрашена кремом з авокадо (гобхи салат)
Салат із паніру та шпинату із заправлянням із волоського горіха та коріандру (панир палак салат).
Запечена гречана каша з мигдалем (екадаші коти бадам салат)
Рецепти молочних страв
Солодкий згущений йогурт (кхаса місткі дахи)
Сир чорна
Сир панір
Сир зі згорнутого молока (свіжого сиру) (кхатте панір)
Домашня сметана (кхаса малай)
Пассований болгарський перець у соусі кархи (симіла мирч кархи)
Ніжний батіг у золотистому соусі кархи (каблі чана кархи)
Рідкий соус кархи з пророщеним машем (сабат мунг кархи)
Вершкова кишеня з білим редисом (чоловіча кишеня)
Рецепти соусів і маринадів
Чатні з фініків зі смородиною (кишміш халаджур чатини)
Чатні зі свіжого кореня імбиру (адрак чаті)
Чатні з нуту (каблі чана чату)
Соус зі свіжих помідорів (таза таматар сас)
Солодкий томатний кетчуп (мітха таматар сас)
Нутовий соус з мигдалем і кунжутом (каблі чана тил сас)
Ароматна підливка з томатів і йогурту (таматар дахи сас)
Томатна підлива зі спеціями (масала таматар сас)
Кислий лимонний або лаймовий маринад (німбу ачар)
Солодкий лимонний або лаймовий маринад (мітха німбу ачар)
Рецепти легких закусок
Качори
Шарлені гойдалки з машем (кхаста гойдалки)
Самоса
Самоса з пряним картоплею (алу сингхара)
Самоса з квітною капустою та картоплею (гобхи алу самоса)
Самоса з кольоровою капустою та зеленим горошком (гобхи харі матар самоса)
Млинці з нутового борошна з овочевим асорті (чоула пура)
Картопляні тістечка з травами (алу тики)
Котлетки з маша з рубаним шпинатом (мунг палак бада)
Кофта з картоплі та паніру (алу панір кофта)
Кофта із сиручорена зі шпинатом (чена палак кофта)
Рецепти десертів
Чудовий десерт з карамельно-молочною вершковою помадкою (кхара калаканд)
Десерт із сиру чорна та сухого молока в кардамоновому сиропі (пантоах)
Десерт «вершки суспільства» (рабрі)
Карамельно-молочна помадка з кардамоном (вриндаван пера)
Королівський молочний пудинг із сиромчорена (бенгалі чорна паяса)
Кремовий рисовий десерт з мигдалем (бадам пхирні)
Лакомі чизкеї із сиру чорна з мигдальною глазур'ю (малай чум чум)
Молочно-ірисовий десерт (кулія)
Пісочне печиво «Ромбіки», покрите молочною глазур'ю з фенхелем (гаджа)
Рисовий пудинг із фініками (кхаджер паяса)
Солодкість із мигдалю та сирного шербету (бадам сандеш)
Шарлене печиво в глазурі з квітковим ароматом (кхаджа)
Рецепти напоїв
Ячмінний тонік (джавар шарбат)
Шипучий напій із лайма з льодом і тростинним цукром (кхаджер гур німбу джал)
Солодке молоко (мітха дхуд)
Солодкий йогуртовий коктейль (мітха ласі)
Свіжовичавлений апельсиновий сік з імбиром (адрак сантара шарбат)
Освіжний пікантний напій із винограду (ангур шарбат)
Освіжний напій з кавуна та імбиру з льодом (тарбудж шарбат)
Напій із лимона (німбу пані)
Напій із зеленого манго (гудумба)
М'ятний йогуртовий коктейль (кара пудину ласі)
Молоко з кардамоном (елайчі дхуд)
Молоко з родзинками, горіхами та фенхелем (тхандай)
Лимонний йогуртовий коктейль (німбу ласі)
Лаймовий або лимонний сироп (німбу ласі)
- Ціна: 1 442 ₴